Θελω να κανω τατουαζ

Θελω να κανω τατουαζ

Θελω να κανω τατουαζ

Τι πρέπει να προσέξω λοιπόν όταν θελω να κανω τατουαζ :

  • Για την αποστείρωση ο tattoo artist χρησιμοποιεί έναν αποστειρωτή (κλίβανο) που μέσω του καυτού αέρα ή της πίεσης υδρατμών, οι παθογόνοι οργανισμοί, όπως τα βακτηρίδια ή οι ιοί, εξοντώνονται.
  • Έτσι, αλλάζονται πάντα μεταξύ των πελατών οι αποστειρωμένες λαβές, ενώ οι βελόνες για το τατουαζ μετά την χρήση τους καταστρέφονται.
  • Πριν αρχίσει ο tattoo artist την δουλειά, πρέπει να φορέσει καινούργια γάντια μίας χρήσης, τα οποία και πρέπει να αλλάξει εάν αγγίξει αλλά αντικείμενα, όπως το προετοιμασμένο μιας χρήσης ή αποστειρωμένο υλικό εργασίας tattoo.
  • Το χρώμα ή χρώματα τοποθετούνται σε κυπελλάκια μιας χρήσης και ενδεχομένως σε ένα στήριγμα που πρέπει να αποστειρώνεται.
  • Πριν αρχίσει ο tattoo artist την τελική εργασία πρέπει να καθαρίσει το δέρμα μας με ξυραφάκι μιας χρήσης από τις τρίχες, να το καθαρίσει και με μια ξύλινη σπάτουλα ή με νέα γάντια μιας χρήσης και να βάλει πάνω στο δέρμα βαζελίνη.
  • Οι εφοδιασμένες με βελόνες και λαβές, μηχανες tattoo είναι συνδεδεμένες με ένα tattoo clipcord, το οποίο είναι ντυμένο με πλαστικό. Στην αλλαγή των χρωμάτων και μετά την χρήση, οι λαβες καθαρίζονται σε ένα δοχείο μέσα σε συσκευή υπερήχων ( ultrasonic ) . Κατά την αλλαγή των χρωμάτων το δοχείο είναι γεμάτο με απεσταγμένο νερό, ενώ μετά το τέλος του tattoo προστίθεται ένα χημικό απολυμαντικό. Οι υπέρηχοι καθαρίζουν τις λαβές μέσω των κυμάτων και κατόπιν αυτές κλιβανίζονται.
  • Ο tattoo artist πρέπει να καθαρίζει συνέχεια την επιφάνεια του δέρματος. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται ένας ψεκαστήρας τατουαζ που για σιγουριά βρίσκεται μεσα σε πλαστικό περίβλημα. Το πλαστικό περίβλημα του μπουκαλιού πετιέται, όπως και τα κυπελλάκια. Σε καμία περίπτωση δε χρησιμοποιούνται τα υπολείμματα των χρωμάτων τατουαζ σε επόμενο πελάτη.